top of page

Gresskar & Grøss

Event Cover Gresskar&grøss-4.png

Velkommen til Gresskar & Grøss! Her blir du tatt med inn et Halloween-univers inspirert av den meksikanske Halloween-kulturen "Día de los Muertos"! 

I dette årlige arrangementet får man muligheten til å lage en helt egen gresskarlykt, ledet av dyktige hjelpere. Flere hundre gresskar blir delt ut og publikum går på med liv og lyst for å skjære ut grimaser og grave ut innmaten av gresskarene. De ferdige lyktene får barna lov til å ta med seg hjem til Halloween, helt gratis. I ekte bærekrafts-ånd så blir hele gresskaret benyttet ved at gresskarkjøttet blir lagt i grønne miljøposer som familiene kan ta med seg hjem og lage bl.a. suppe av.

 

 I Gresskar & Grøss vil du også få oppleve underholdning på ekte grøsser-vis. I oktober 2023 ble arrangementet åpnet med fortellingen "Jack-O´-Lantern", et irske sagn om opphavet til gresskarlykten. Under selve arrangementet fikk man også oppleve opptredener av Fargespill Østfold, det ble tatovert dødningshode-tatoos på ivrige barn i alle aldre og arrangementet ble avsluttet med fengslende spøkelseshistorier fortalt på scenen

På Gresskar & Grøss blir det servert popkorn og saft av snille unge kulturarbeidere, i kjent Verdensbrostil. Og alt er selvfølgelig helt gratis.

bottom of page